Stel je even voor

Je komt binnen in een fijne ruimte, waar je al direct rustig wordt door de kalme en open energie. Je wordt verwelkomt met een liefdevolle knuffel, van mij. Ik stel je gerust, terwijl jij plaats mag nemen op een plek in de ruimte die voor jou fijn voelt. Terwijl we wachten tot iedereen er is kletsen we gezellig. 

 

Als iedereen een fijne plekje heeft gevonden Sluit ik de deur en maken we een voorstel-rondje om elkaar beter te leren kennen en delen we onze intentie. Wees maar niet bang, je hoeft geen spreekbeurt voor te bereiden. Het kort voorstellen van jezelf en het delen van je intentie geeft gelijk al zo'n verbinding in de groep. Zo'n ceremonie doen we immers samen, dus verbinding is the key voor een 'geslaagde ceremonie'. 

 

We starten met een fijne meditatie om te gronden, in verbinding te komen met je lichaam. Het zorgt ervoor dat je aura zodanig versterkt dat je helemaal in je eigen energie kan zijn, maar tegelijkertijd wel in liefdevolle verbinding met de groep. Daarna vraag ik je om je ogen gesloten te houden, totdat ik je zachtjes aantik om jou kopje cacao in handen te nemen. We wachten tot iedereen een kopje heeft, tijdens het wachten mag je al heel bewust ruiken en voelen. Zodra iedereen de cacao heeft ga ik je verder begeleiden. Wat is de frequentie van de cacao die je in je handen hebt? Hoe voelt het? Kun je er woorden aangeven? Zo haal je het stukje voelen naar aarde

...

Muziek speelt een ontzettend belangrijke rol tijdens mijn ceremonies. Muziek heeft namelijk ook een frequentie die je direct in je ziel kan raken, muziek maakt het makkelijker om je te openen voor de energie en je eigen gevoel. 

...

Ieder drinkt op haar eigen tempo de cacao. Als je kopje leeg is mag je het kopje langs je neerzetten, je blik bij jezelf houden en heerlijk ontspannen komen liggen. Ik neem je mee op reis, sterker nog ik neem jouw ziel mee op reis (trancereis). Naar andere lagen van jezelf, samen met the spirit of cacao

Je laat door je heen komen wat door je heen mag komen, volledig in overgave (ik help je hierbij in de energie). Ik zie jou, ik voel jou en ben er voor jou, in energie. Ik vind het belangrijk dat een ieder door haar eigen proces kan gaan, daarom staat de muziek ook wat harder zodat je je niet hoeft in te houden als emoties de overhand nemen. Sowieso hoef je je niet in te houden, uit ervaring weet ik dat dit het wat comfortabeler maakt. Zo kun je ook beter doorvoelen

Na afloop van de ceremonie krijg je persoonlijke tips/opdrachten mee hoe je deze ceremonie het beste kunt integreren, zodat je er alles uit haalt en het als een waardevolle ervaring kan meenemen. 

 

Voel jij de magie al?

A ceremony of your heart

Ik zal een ๐ฌ๐š๐Ÿ๐ž ๐ฌ๐ฉ๐š๐œ๐ž creëren waarin jij de ruimte krijgt om ๐’‹๐’† ๐’‰๐’‚๐’“๐’• ๐’•๐’† ๐’๐’‘๐’†๐’๐’†๐’ en opnieuw te ๐’๐’๐’•๐’…๐’†๐’Œ๐’Œ๐’†๐’. Een nieuwe ontdekkingsreis te maken, naar binnen. Terug naar de essentie, terug naar jouw lichaam, in alle veiligheid en liefde.

Deze cacao ceremonie nodigt je uit om te zakken in jouw ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐š๐š๐ฆ, te verbinden met ๐๐ž ๐š๐š๐ซ๐๐ž en te verbinden met ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐๐ข๐ž๐ฉ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ž. Ik wil jou graag kennis laten maken met de wijsheid en liefde van Cacao, ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ช๐˜ณ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ค๐˜ข๐˜ค๐˜ข๐˜ฐ. Laat de cacao je hart openen.

 

Wat is cacao?

Cacao staat bekend als een hartopenend plantmedicijnCacaobonen zijn de zaden van de Theobroma Cacaoboom, wat 'voedsel van de goden' betekent (theo = god en broma = voedsel). Het is een van de meest complexe voedselbronnen. Ondanks verschillende mysteries rondom cacao, toont onderzoek verschillende gezondheidsvoordelen en neurocognitieve effecten aan.

Cacao helpt ons naar binnen te reizen, om de verbinding te maken met ons hart. Om ons lichaam en de aarde te eren. Cacao helpt ons zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en ons te ondersteunen op ons pad en in persoonlijke groei. 

 

Even voor de duidelijkheid, als je denk 'oh lekker heel de middag chocolade eten.' Nope. ;) Wij zorgen ervoor dat we de beste onbewerkte en onverwerkte vorm van cacao voorbereiden, dat betekent dus zonder suikers. Hier maken wij een drankje van. Je zult echt de puurheid van de cacao gaan proeven.

De cacao die wij zullen gaan gebruiken komt van www.purekakaw.nl uit Guatemala. 

 

Tijdens de cacaoceremonie zal er gewerkt worden met een intentie. Het is belangrijk dat het bij een intentie blijft en je er geen verwachting van maakt. Zonder verwachtingen kan het plantmedicijn beter haar werk doen.


This will be the vibe


Veelgestelde vragen

Ik vind het spannend, kan ik dan wel meedoen?

Allereert jij bepaalt! En je weet wat ze zeggen: waar weerstand is, zit groei. Ik stel je op je gemak, je hoeft het echt niet alleen te doen. Ben daar maar niet bang voor. Tuurlijk is het spannend, dat begrijp ik heel goed. Je mag er echt op vertrouwen dat het je iets heel moois gaat brengen, dat het je een stap verder helpt en dat het je hele mooie inzichten gaat geven waar je de rest van je leven profijt van hebt! 

Ook als je het spannend vindt ben je dus van harte welkom. De cacao zorgt er juist voor dat de spanningen om je heen even wegvallen. Als jij of ik het gevoel heb(t) dat de spanning té veel is, dan kan ik kort voor de ceremonie eventjes de overtollige energie bij je weghalen zodat je je gelijk wat rustiger voelt. 

Ik wil wel, maar ik durf niet alleen..

Ik zal je gelijk gerust stellen, dat begrijp ik héél goed en dat is helemaal niet gek. Het is natuurlijk heel fijn als je al iemand kent, maar hoe dapper is het als je voelt dat dit je verder brengt en gewoon alleen komt? Dat lijkt mij al een overwinning op zich. 

Wist je dat (bijna) iedereen die komt niemand kent? Super mooi dat je dit jezelf gunt. 

Om gelijk al voor verbinding te zorgen vóór de cacao ceremonie maak ik één week voor de sessie een groepsapp aan in Whatsapp (mits jij daar toestemming voor geeft), zodat we vooral al kunnen connecten. We're in this togheter. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van cacao?

Ja zeker!

Hoog in antioxidanten

โœบ Bevat veel flavanolen โœบ

โœบ Antioxidanten โœบ

โœบ Werkt ontstekingsremmend โœบ

โœบ Beschermt ons hart en cardiovasculair systeem โœบ

โœบ Het is goed voor de elasticiteit van onze bloedvaten en het verhoogt de bloedstroom door ons hele lichaam, inclusief onze hersenen โœบ 

 

Rijk aan mineralen 

Cacao bevat een hoog gehalte aan magnesium, dat een vitale rol speelt in onze energieproductie. Het ondersteunt ons hart, ontspant onze spieren en stimuleert de hersenfunctie. 

Effect op je stemming

Het maakt ons vrolijk en verhoogt je creatieve flow. Daarnaast vermindert het stress. 

Disclaimer: cacao dient niet als vervanging van andere medicijnen of (medische) behandelingen. 

Wat kan een cacao ceremonie voor mij betekenen?

โœบ Het nodigt je uit contact te maken met jouw intuïtie. โœบ

โœบ Het brengt je in een creative flow en verhoogt je focus. โœบ

โœบ Sommigen ervaren tijdens de ceremonie mooie visioenen en krijgen boodschappen of inzichten door. โœบ 

โœบ Het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd en brengt gedachtes tot stilstand. โœบ

โœบ Het brengt een gevoel van euforie met zich mee. โœบ

โœบ Je voelt een diepere connectie met de aarde, jouw lichaam & intuïtie. โœบ

 

De inwerktijd van de cacao is erg verschillend per persoon. Als je erg gevoelig bent kun je het vrijwel direct merken. Normaalgesproken heeft de cacao 20-30 minuten nodig om in te werken. 

Just to be clear: cacao is geen hallucinerend middel, je ervaart hier geen trip van.

I will be your guide through this journey

"Return to your intuition & body wisdom"

Woorden van lieve vrouwen die al een cacao ceremonie hebben ervaren

"Heb bij Fleur een cacao ceremonie gedaan, een prachtige ervaring! In een mooie ruimte, met zorg door Fleur ingericht, neemt ze je rustig mee in het proces. Dat doet ze heel zorgvuldig en liefdevol, ze legt alles helder uit, stemt goed op je af en geeft een veilige bedding. Ook de nazorg is heel fijn. Ik kom zeker nog een keer terug!"

- Franci (deze review komt van Google)

"De cacao ceremonie van Fleur heeft veel in beweging gezet. De intentie die is gezet tijdens deze ceremonie heeft nog weken doorgewerkt en heeft een blijvende verandering tot gevolg in het dagelijks leven.

Ik heb -tijdens deze prachtige ceremonie- nog niet eerder zo'n stevige gronding met de aarde gevoeld. Alsof ik weer helemaal in het hier en nu werd gebracht met de boodschap om te manifesteren waarvoor ik hier op aarde ben. Dit geeft richting en daardoor veel rust in het dagelijks leven.

Fleur begeleidt deze ceremonie intuïtief en is helder voelend. Haar stem, de muziek, de kaarten en haar aandacht maakt deze ceremonie erg waardevol. Dank je wel Fleur."

- Judith (deze review komt van Google)

"Was een fijne ceremonie, zelf had ik dit soort dingen nog nooit gedaan dus wist niet wat ik moest verwachten maar het was een hele fijne ervaring. Voor iemand die altijd in haar hoofd zit was het fijn om een keer echt voelbaar in mijn lijf te landen. Je zakt echt heel diep weg in een diepe meditatie. en mijn gedachtes waren stil. Voelde me na die ceremonie nog heel lang zen en tevreden."

- Talitha (deze review komt van Google)

Praktische informatie

Cacao ceremonies in 2024:

  • Zondag 9 juni: 13:30 - 17:00 uur

Investering: €69,- (incl. btw)

Liever niet in een groep?

Dat kan natuurlijk ook! Misschien vind je het fijner om meer 1:1 contact te hebben en om alleen samen met mij deze reis aan te gaan. Tijdens een 1:1 sessie heb ik alle aandacht voor jou en kijk ik met liefde mee in jouw proces, jij staat centraal. Ik voel mee en help je door middel van healing naar een diepere laag van jezelf, ik ga je laten voelen dat jij jouw eigen healer bent en kan zijn, it's true. Ik zal je dragen, je hoeft het niet alleen te doen. We doen het samen. In een diep zielscontact help ik jou verbinden met jouw diepste essentie, dat stukje van jezelf dat zoveel grootsheid omvat, dat stukje van jezelf dat er altijd is. In samenwerking met moeder aarde, zij draagt ook de energie van the spirit of cacao.

 

We zullen helemaal open de verbinding aan gaan met the spirit of cacao. Op deze manier kan er ontstaan wat er mag ontstaan, echter werk ik wel met een intentie (zoals je misschien al hebt gelezen). Dit zorgt ervoor dat jouw energie al is afgestemd op een bepaalde frequentie waardoor de cacao je daarheen kan leiden. 

Contactformulier